HTML

Így boldogulok a nagyvilágban

Ide-oda mászkálni, megismerni a világot jó dolog. Sajnos minden barátunk rokonunk nem jöhet velünk, de talán őket is érdekli megvagyunk-e még. Nem megettek-e esetleg az oroszlánok és ha nem akkor hogyan sikerült azt megúszni :) Tehát álljon itt ez az ábrákkal illusztrált iromány hogy ti is átérezzétek az izgalmakat.

Friss topikok

  • Pisti_:): Nagyon szívesen! Ha látok még hasonlókat küldöm azokat is :) (2010.06.25. 13:15) Félidő
  • S. Kati: Te is nagyon hiányzol nekem! :( (2010.06.23. 19:58) Strandolás és stadion nézés
  • Pisti_:): Hali! Vigyázok én ne aggódj. Egyébként már kezdem megszokni a környezetet, de ez a szmog eléggé k... (2010.06.22. 12:10) Athén a koszos nagyváros

Linkblog

NASA kiállítás

2011.08.10. 11:14 Pisti_:)

Szombaton felkerekedtünk Janival és elmentünk a múzeum parkba. Az egyikben egy NASA kiállítás volt azt akartuk megnézni. Volt angol audio guide, úgyhogy értettük is miről van szó :) Sok múzeum van itt egy helyen. A rendőr múzeumot pl. egy helikopterrel reklámozták:

https://www.youtube.com/watch?v=3tMPfEcbGnE

A kiállításon főleg replikák voltak de eredeti dalrabok is szép számmal előfordultak. Láttunk például igazi rakéta hajtóművet:

https://www.youtube.com/watch?v=KXVeVKiHbbk

A Saturn V rakétát használták az Apollo küldetések során, hogy a holdra jussanak. Hatalmas szerkezet volt. Az űrsiklók eltörpülnek mellette:

https://www.youtube.com/watch?v=ikMKtanJjzE

A kiállítás leginkább a holdra szállás történetéről szólt. Így nem maradhatott ki a holdjáró sem:

https://www.youtube.com/watch?v=6R4MBI1hZec

Hazafelé még éppen elkerültük a meleg felvonulást. Nagy buli ez a városban. Még a buszokra is kirakják a kis színes zászlókat egy héttel előtte. Akárcsak a szállodák és az éttermek.

Aztán véget ért a jó idő is. Délután meg vasárnap egész nap esett az eső. Kellett is mert gyakorlatilag szárazság volt már.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pistitravel.blog.hu/api/trackback/id/tr483139458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása