HTML

Így boldogulok a nagyvilágban

Ide-oda mászkálni, megismerni a világot jó dolog. Sajnos minden barátunk rokonunk nem jöhet velünk, de talán őket is érdekli megvagyunk-e még. Nem megettek-e esetleg az oroszlánok és ha nem akkor hogyan sikerült azt megúszni :) Tehát álljon itt ez az ábrákkal illusztrált iromány hogy ti is átérezzétek az izgalmakat.

Friss topikok

  • Pisti_:): Nagyon szívesen! Ha látok még hasonlókat küldöm azokat is :) (2010.06.25. 13:15) Félidő
  • S. Kati: Te is nagyon hiányzol nekem! :( (2010.06.23. 19:58) Strandolás és stadion nézés
  • Pisti_:): Hali! Vigyázok én ne aggódj. Egyébként már kezdem megszokni a környezetet, de ez a szmog eléggé k... (2010.06.22. 12:10) Athén a koszos nagyváros

Linkblog

Találkozás az állatokkal

2010.11.21. 14:57 Pisti_:)

Ismét eljött a hétvége, de most nem munkát terveztem. Vagyunk itt most hárman kiküldetésben. Én meg 2 srác Nigériából: Sola, aki velem dolgozik és Chinedou, aki már régebben jött. Így hárman összehoztunk egy kis kirándulást szombatra.

Jött a sofőrünk reggel 9 után és mentünk kifelé a városból. Ouagadougou-tól 10-15 Km-re van egy állatkert szerűség oda mentünk körülnézni.

Ez még a városban készült. Egy nagy tó van majdnem a város közepén.

Kicsit kijjebb magálltunk kenyeret venni. Nyüzsögtek a gyíkok a házak körül, nem csak itt.

Mikor megérkeztünk az állatparkhoz amit semmilyen felirat nem jelölt csak árnyékban ücsörgő emberek, meg egy nagy fém kapu jelezte hogy itt van valami. Kezdődött nagy alkudozás hogy mennyit is kell akkor fizetnünk? Végül 10 ezer CFA-t fizettünk de kaptunk egy idegenvezetőt is. Az egész úgy nézett ki hogy autóval mentünk, néhány helyen kiszálltunk és nézelődtünk. Kicsit olyan volt mint egy safari de itt rácsok választottak el az állatoktól.

Itt lehetett etetni az állatokat. Most épp Chinedou barátkozik :)

Zebrák a fűben. Őket nem lehetett odacsalogatni kajával.

Bivaly hűsölt a távolban.

Voltak antilopok.

Utána farkasszemet néztünk az oroszlánokkal.

Én meg akár az ebédjük is lehettem volna :)

Itt valami iszonyatosan büdös volt. Hát ez a madártetem volt az. Az oroszlánokat legkevésbé sem zavarta, minket viszont nagyon.

Aztán mikor el akartunk menni nagyon mérges lett az egyik cica.

A hiénák lustálkodtak az árnyékban. Rólunk is folyt a víz rendesen a 40 fokban.

Itt Sola ücsörög egy nagy teknősön. Még nem tudja, hogy nemsokára meg kell lovagolnia :D

Láttunk még majmokat, disznókat.

Ezek meg strucctolyások. Egy kis teknőc védelmezi őket elszántan.

Itt meg az elefántokat etettük falevéllel. Kiszippantották a kezünkből az orrmányukkal.

Ekkor lamerült a kamerám aksija pedig még majdnem tele volt mikor elindultam. Szóval a továbbiakban csak mobillal fényképezgettem.

Még szamárcsordával is találkoztunk.

Aztán meg egy strucc csordával találtuk magunkat szemben. Tök szabadon mászkáltak és kétszer olyan magasak voltak mint mi.

Biztos a vizilovat védelmezték, nem mintha a vastag kerítés miatt félnivalója lett volna :)

Mikozben a vizilovat figyeltük a struccok elkezdtek hadakozni mögöttünk. Nagyon félelmetesek tudnak lenni. Mint a dinoszauruszok.

Nagyjából ennyi volt az állatkert. Visszamentünk a városba és bementünk az ottani nagy parkba. Itt is van egy állatos rész kb mint a Margitszigeten de fizetni kell érte viszont itt is kaptunk idegenvezetőt. A fotózásért sokkal többet kellett volna fizetni úgyhogy ezt hanyagoltuk. Csak gyorsan körbenéztünk aztán elmentünk kajálni egy helyre amit Chinedou ajánlott, hogy nagyon jó a sült csirkéjük. Leültünk a nyitott nádfedeles helyiségben és iszogattunk amíg készült a kaja.

Itt éppen a burkina fasói sört iszom. Kiderült hogy ilyen is van. Legalább egy órát vártunk a kajára de nem volt rossz. Komplett sült csirke volt sült banánnal.

A hotel felé menet felpakoltuk magunkat banánnal meg adtunk a sofőrünknek is, amiért egész nap furikázott minket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pistitravel.blog.hu/api/trackback/id/tr352463140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása