HTML

Így boldogulok a nagyvilágban

Ide-oda mászkálni, megismerni a világot jó dolog. Sajnos minden barátunk rokonunk nem jöhet velünk, de talán őket is érdekli megvagyunk-e még. Nem megettek-e esetleg az oroszlánok és ha nem akkor hogyan sikerült azt megúszni :) Tehát álljon itt ez az ábrákkal illusztrált iromány hogy ti is átérezzétek az izgalmakat.

Friss topikok

  • Pisti_:): Nagyon szívesen! Ha látok még hasonlókat küldöm azokat is :) (2010.06.25. 13:15) Félidő
  • S. Kati: Te is nagyon hiányzol nekem! :( (2010.06.23. 19:58) Strandolás és stadion nézés
  • Pisti_:): Hali! Vigyázok én ne aggódj. Egyébként már kezdem megszokni a környezetet, de ez a szmog eléggé k... (2010.06.22. 12:10) Athén a koszos nagyváros

Linkblog

Mit együnk?

2010.10.13. 19:29 Pisti_:)

Eddigi benyomásaim alapján egész kedves hely Törökország. Nagyon jó fejek az emberek. Özgür, akivel együtt dolgozom a helyi Ericssontól szintén tök rendes. Munka mellett simán átdumáljuk a napot. Egyre több dolgot tudok meg az országról meg a törökökről. A mai nap volt egy kis időnk meg lecsúsztunk az ebédidőről és az Aveánál már nem tudtunk kajálni ezért beugrottunk a nem messze lévő bevásárló központba helyi kajákat kóstolgatni. Már megérkezésem napján találtam egy kis kajáldát a szálloda utcájában. Kb ugyan olyat mint Athénben itt is gyrost ettem illetve itt nem úgy hívják, hanem döner. Az ára ugyanannyi volt mint Athénben csak nem euróban hanem lírában :) vagyis az ottaninak a fele. Szóval Özgür felcsapott idegen vezetőnek és mutogatta a kajákat. Megkóstoltam a börek-et, ami réteges tészta töltelékkel. Aztán ettem egy tányér manti-t, ami kis tésztagolyó hústöltelékkel, joghurttal leöntve zöldfőszerrel fokhagymásan. Állítólag baromi macerás elkészíteni. Mellé yaprak sarma-t (ejtsd: japrak szarma) ettünk, ez meg szőlőlevélbe göngyölt rizses hús kis olivaolajjal. Még kedden az Aveánál kóstoltam meg a kebab-ot. Ez meg összehasonlíthatatlan bármivel, amiket korábban kóstoltam. Egyébként a legtipikusabb török kaja az a sajt kenyérrel. És sajtból igen sokféle van. Ja meg állítólag odavannak a magyar szalámiért. Nagyon finom minden kajájuk. Ráadásul olcsó is. Csak ajánalani tudom. Már ezért megéri idejönni.

Aztán a lakoma után vettünk még néhány helyi dolgot az élelmiszer boltban. Az egyik az Ayran (ejtsd: ajran) valami sós joghurt féleség Most is épp iszogatom a Şalgam Suyu-t (ejtsd: salgam szuju) ami egy sárgarépából készült rostos frissítő ital. Állítólag nagyon hasznos hőségben iszogatni, nekem kicsit furcsa mert a kovászos uborka levére emlékeztet az íze. Lehet hogy mégis a csípős változatot kellett volna választanom :)

Végül el is érkeztünk a nagy problémához. Mert hőség az nincs. Csak köd van meg eső. Kb. a londoni időjárás lehet hasonló, de ott most tuti süt a nap. Ilyen időben nem nagyon van kedve kimozdulni az embernek. Márpedig a városnézéshez alaposan ki kellene mozdulnom. Itt az ázsiai oldalon sokkal kevesebb a látni való, bár sokkal kultúráltabb is mint az európai. De átjutni sok idő és nagy távolság. Úgyhogy gondoltam egyet és el kezdtem szervezkedni. Most úgy néz ki minden sinen van és hétvégére haza megyek :) Pénteken 12:45-kor érkezem Ferihegyre, de vasárnap 13:45-kor már indulnom kell vissza. Ráadásul előtte befigyel még egy éjszakai meló csütörtökön.

No mára ennyi. Minden jót mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pistitravel.blog.hu/api/trackback/id/tr722369403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása